Pitanje:
Koje su prednosti i nedostaci različitih pristupa prekidanju ventrikularne tahikardije?
James Jenkins
2015-04-04 16:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Idiopatska (ili spontana, nepoznatog podrijetla) ventrikularna tahikardija vrsta je ventrikularne tahikardije (VT) koja se javlja u bolesnika sa strukturno normalnim srcem. Volio bih znati koje su prednosti i mane tri glavne korektivne radnje koju liječnici izgleda više vole:

  • Verapamil: Čini se da je to lijek izbor, ali obično uzrokuje pad krvnog tlaka (BP). Ako pacijent već ima nizak BP (čak i samo zbog toga što je mlad i u formi), pružatelji usluga možda neće htjeti dati ovaj lijek u strahu od značajnog pada BP.

  • Amiodaron: Ovo je lijek sa značajnom toksičnošću koji ostaje u vašem sustavu dugo vremena ( tjedana do mjeseci ).

  • Defibrilacija: Pod pretpostavkom da se pacijent nakon liječenja vrati u normalni ritam i da nije svjestan kad se porodi, čini se da ima manje nuspojava od lijekova. Osvrnuo sam se oko sebe i nisam pronašao negativne dugoročne nuspojave, ali kratkotrajni ( sekunde do minute ) postoje rizici.

Moje dosadašnje istraživanje nije zaključno o tome koji su najmanje štetni dugoročni utjecaj njih trojice. Prilično sam siguran da bi Amiodaron trebao biti posljednji izbor, ali nisam siguran u vezi s druga dva.

Koje su prednosti i nedostaci ovih mogućnosti liječenja koje bi pacijent s dijagnozom idiopatskog VT trebao razumjeti?

Jedna manja gnjida: Pojam u ovoj situaciji je kardioverzija, a ne defibrilacija. Kao što riječ ** defib ** podrazumijeva, to je učinjeno s ventrikularnom fibrilacijom, a ne s ventrikularnom tahikardijom.
Najbolji tretman za ventrikularnu tahikardiju ovisi o osnovnom uzroku. Kardiolog sa subspecijalizacijom iz srčane elektrofiziologije specijalist je koji bi bio najstručniji u dijagnosticiranju i liječenju ovog problema. Test koji se naziva EPS obično se radi za mapiranje aritmije. Implantabilni defibrilatori (AICD) uglavnom ne zamjenjuju medicinske terapije i često se koriste kao dodatak. Amiofaron ima važne dugoročne toksičnosti.
Jedan odgovor:
user3176
2016-03-13 00:09:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo pogledajte sljedeće smjernice društva:

Američki kardiološki koledž iz 2006. godine / Američko udruženje za srce / Europsko kardiološko društvo (ACC / AHA / ESC) smjernice:

● Postoje dokazi i / ili opći sporazum koji podupire RF ablaciju kod pacijenata sa simptomatskim idiopatskim VT-om koji je otporan na lijekove ili kod takvih pacijenata koji ne podnose lijekove ili ne žele dugotrajnu terapiju lijekovima.

● Težina dokaza i / ili mišljenja podupire upotrebu beta blokatora i / ili blokatora kalcijevih kanala za liječenje simptomatske idiopatske VT.

● Težina dokaza i / ili mišljenja podupire upotrebu antiaritmičkih lijekova klase IC kao alternativu ili u kombinaciji s beta blokatorima i / ili blokatorima kalcijevih kanala za liječenje simptomatskog idiopatskog VT koji proizlazi iz RVOT-a. Nakon toga, konsenzus stručnjaka Europskog udruženja za ritam srca / Društvo za ritam srca (EHRA / HRS) 2009. preporučio je katetersku ablaciju kod sljedećih pacijenata s idiopatskim VT i bez strukturne bolesti srca [86]:

  1. Teško simptomatski bolesnici s monomorfnim VT.
  2. Monomorfni VT u bolesnika u kojih antiaritmički lijekovi nisu učinkoviti, ne podnose se ili nisu poželjni.
  3. Pacijenti s ponavljajućim kontinuiranim polimorfnim VT i VF (električna oluja) koji nije otporan na antiaritmijsku terapiju kada postoji sumnja na okidač koji može biti ciljan na ablaciju

Preporučuje se medicinsko (neintervencijsko / ablativno) liječenje - posebno verapamil ili beta blokator jer se lako uzimaju (tablete) i imaju prilično lijep profil nuspojava. Neželjene učinke možete lako pronaći na mreži, ali oni bi se prvenstveno odnosili na otkucaje srca i krvni tlak, a oni se lako prate.

Ablacija je postupak koji bi kardiološki elektrofiziolog radio u "cath laboratoriju". To bi bilo povezano s "EP studijom" koja je elektrofiziološka studija srca kako bi se pokušalo pronaći mjesto krivca koji pokreće aritmiju. Ablacija se ponekad koristi (vidi gore) u medicinski vatrostalnim slučajevima.

Možete uzeti u obzir amiodaron ili druge antiaritmike, ali oni imaju više nuspojava. Poznato je da amiodaron ima vrlo dugo vrijeme poluraspada i dugačak popis nuspojava koje zahtijevaju kronično praćenje (problemi sa štitnjačom, pluća itd.), Što je razlog zašto u tim slučajevima obično nisu prva linija, iako se mogu dodati na gore spomenuti agenti prve linije.

Kao po strani:

  • Kardioverzija, prema korijenima riječi , mijenja / okreće smjer srca -> Možete to smatrati promjenom ritma.
  • Defibrilacija je podskupina kardioverzije gdje se radi bez ikakve sinkronizacije u slučajevima ventrikularne fibrilacije . Defibrilacija = Asinkrona kardioverzija
  • Mnogi pružatelji lijekova koriste izraz kardioverzija u slučajevima samo supraventrikularne ili ventrikularne tahikardije (u ovom slučaju obično sinkrone) - Kardioverzija, jer se mijenja ritam srca (električni ili kemijski), uključuje defibrilaciju, ali obično se koristi kao izraz specifičan za supraventrikularnu ili ventrikularnu tahikardiju, jer je defibrilacija specifičnija kada se kardioverzija koristi u ventrikularnoj fibrilaciji.
"Mnogi davatelji lijekova koriste izraz kardioverzija u slučajevima samo ventrikularne tahikardije" - Kardioverzija je također izraz koji se koristi kada se primjenjuje na SVT.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...