Pitanje:
Uzeo dnevnu tabletu na recept, ali je nedugo zatim povratio
user147
2015-04-02 10:06:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Recimo da je osoba trenutno bolesna od gripe. Uzimaju i redovne dnevne tablete na recept koje treba uzimati samo jednom dnevno.

Scenarij :

Fred danas popije tabletu na recept, ali nakon 10 minuta nakon uzimanja povrati. Bi li Fred trebao popiti još jednu tabletu jer je vjerojatno bacio većinu lijekova?

Budite precizni u vrsti tablete i doziranju
Glasam da ovo pitanje zatvorim kao ne-temu, jer bi odgovor bio zamjena za liječnika
Slažem se s @Shlublu. Mislim bez uvrede, ali bio sam u toj situaciji i ona se uvelike razlikuje ovisno o toliko različitih čimbenika, da se ne bih osjećao ugodno da Fredu dam savjet, osim da nazovem svog liječnika.
Nisam siguran hoće li na ovoj stranici postojati neko pitanje koje neće ovisiti o čimbenicima i hoće li bilo koji određeni odgovor biti moguć bez posjeta / poziva liječnika.
Jedan odgovor:
#1
+10
michaelpri
2015-04-02 10:45:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To ovisi o vrsti tablete koju pijete, ali morate se pridržavati nekoliko dobrih pravila. Možda ćete htjeti razgovarati i sa svojim liječnikom kad vam se prepišu lijekovi, u slučaju da se dogodi nešto slično.

  • Manje od 30 minuta nakon toga - uzmite ponovo tabletu (to je ono što treba dogodi se u situaciji koju ste opisali)

  • Više od 90 minuta nakon - definitivno nemojte više piti tabletu; vjerojatno vam je prošlo želudac

  • 30-60 minuta nakon - ako rizik od uzimanja tablete nadilazi korist, uzmite tabletu; ako niste sigurni, obratite se svom liječniku

  • 60-90 minuta nakon toga - obično ne uzimajte tablete, osim ako tableta zaista nije jako važna; opet, ako niste sigurni, obratite se svom liječniku


Ovi su brojevi više procjena, kombinirani iz brojeva preuzetih iz nekoliko izvora.

Napomena: ovo se može razlikovati od tablete do tablete, pa je najbolje nazvati svog liječnika


Što učiniti ako povratite nakon uzimanja lijekova

Azitromicin

Povraćanje oralnih lijekova od strane dječjih pacijenata: Istraživanje postupaka ponovnog liječenja lijekovaOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...