Pitanje:
Ima li melatonin učinak na liječenje dijabetesa tipa 1?
Shokhet
2015-04-07 20:38:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dijabetes tipa 1 kronična je bolest koju karakterizira nesposobnost tijela da regulira šećer u krvi zbog toga što gušterača s invaliditetom ne proizvodi inzulin. Osobe s dijabetesom reguliraju vlastiti šećer u krvi "ručno", primjenom inzulina, štrcaljkom, olovkom ili pumpicom za snižavanje razine šećera u krvi, te šećerom ili glukagonom za povišenje. .

Različite tvari mogu imati neželjene učinke na liječenje dijabetesa; na primjer, kofein može povisiti šećer u krvi (vjerojatno zato što to može biti stresor), dok će alkohol činiti zabavne stvari poput podizanja i brzog ispuštanja. Acetaminofen ne utječe na šećer u krvi, ali može utjecati na točnost kontinuiranog monitora glukoze.

Stoga bih želio znati što, ako uopće, utječe na melatonin na liječenje T1DM - je li to uopće proučavano?

Jedan odgovor:
#1
+5
anongoodnurse
2015-04-08 01:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da melatonin smanjuje krvni tlak na način koji se noćno javlja kod normalnih osoba. Zanimljivo je da se istražuje kao mogući antihipertenziv kod dijabetičara tipa 2. Čini se da nema nepoželjnih nuspojava, što ga čini idealnim antihipertenzivom.

U bolesnika s dijabetesom srednja vrijednost BP tijekom spavanja bila je niža na melatonin nego prije liječenja ... Kontrole nije bilo značajnog učinka melatonina na BP. Nije bilo značajnog utjecaja trajanja sna ili broja buđenja na BP reakcije.

Čini se da ima i druge učinke na T2DM, ali to je prvenstveno na beta-stanice, što ne bi trebalo utjecati na nekoga s T1DM.

Učinak melatonina na snižavanje krvnog tlaka kod dijabetesa tipa 1.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...