Pitanje:
Koliko daleko bih trebao ići da bih izbjegao antibiotike?
Mary ML
2015-04-06 10:42:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znamo (ili bismo trebali znati) da prekomjerna upotreba antibiotika uzrokuje porast "superbugova" koji su otporni na njih.
To znači da bismo ih trebali izbjegavati koristiti kada to ne treba, na primjer , u sapunima i sličnim proizvodima.

Koliko daleko bismo trebali izbjegavati njihovu upotrebu?
Na primjer, postoje li slučajevi kada treba izbjegavati čak i propisane antibiotike?

Dva odgovori:
#1
+6
anongoodnurse
2015-04-06 18:27:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako je osvježavajuće vidjeti nekoga s takvim stavom! Svaka čast.

Liječnici su toliko dugo navikli - i na njih se nagovaralo - da prepisuju nepotrebne antibiotike (ne biste vjerovali nekim mojim iskustvima *** ) da ponekad na graničnom slučaju , samo će napisati skriptu. Kakvo bi ovo dobrodošlo pitanje bilo:

Doktore, volio bih izbjegavati antibiotike ako je to sigurno. Postoji li alternativa ili mislite da je bolje biti na jednoj?

Ovo pitanje neće odvratiti nijednog pristojnog liječnika da propiše neophodni antibiotik (ako nisu pristojni, ne biste ih trebali vidjeti!)

I sumnjate da biste ikad pritiskali liječnika da vam da antibiotik ako ne pomisli da vam treba. Za sve ostale koji ovo čitaju: nemojte .

Sljedeće se odnosi na sve članove vaše obitelji.

  • Nikad ne spremajte posljednjih nekoliko tableta "u slučaju da se ponovno razbolite".
  • Ne uzimajte tuđe antibiotike "dok ne budete imali priliku posjetiti liječnika".
  • Bolje veću dozu kraće od niže doze dulje vrijeme.
  • Pitajte bi li antibiotik uskog spektra liječio vašu bolest kao i antibiotik širokog spektra.
  • Uzmite sve svoje preporučena cjepiva! Neki od njih su sada za uobičajene bakterije.
  • Ne pitajte za antibiotik preko telefona, jer "ovo je točno kao ono što sam imao prošli put".
  • Pročitajte o tome kada su i kada nisu potrebni antibiotici (i posjeti liječniku), npr. u CDC-u Budite pametni: znajte kada antibiotici djeluju itd. (pogledajte poveznice)
  • Uzmite i dovršite svoje antibiotike kako je propisano.

Što se tiče kućne i osobne higijene, nemojte se bojati klica; vani ima više bezazlenih nego opasnih.

  • Ne pokušavajte sanirati svoju kuću. Voda i blagi deterdžent dovoljno su dobri za čišćenje.
  • Koristite blagi sapun za kupanje, nešto bez antibakterija.

*** Jednom sam vidio pacijenta koji je od tada imao "sinusitis" ovo jutro". Želio je antibiotike. Nakon pregleda njegovih simptoma (i kliničkog pregleda) nije imao dokaza o sinusitisu. Nježno sam odbio objašnjavajući uobičajene rizike od nepotrebnih antibiotika. Ustrajao je. Išao sam dalje, objašnjavajući mu neobične, ali puno ozbiljnije rizike, na pr. Proljev povezan s antibioticima (aka C. diff ). Ustrajao je. Otišao sam još dalje, objašnjavajući stvarno ozbiljne - ali moguće - rizike i razgovarao o omjeru rizika i koristi. Nazvao me smiješnim i napustio mehur. Dva dana kasnije nazvali su me iz ureda bolničkog upravitelja (šef mog poslodavca). Ispostavilo se da je pacijent njegov prijatelj s golfa. Administrator bolnice (ne liječnik, već poslovni čovjek) rekao mi je nedvojbeno da očekuje da pacijentima dajem antibiotike kad ih traže! (Poštedjet ću vas detalja ostatka priče.)

Smanjivanje nepotrebnih antibiotika propisanih djeci: Što dalje?
Pametno: znajte kada antibiotici djeluju
mudro birati
Odgovarajuće propisivanje antimikrobnih sredstava: pristupi koji ograničavaju rezistenciju na antibiotike

+1 za upozorenje o sanaciji vašeg doma. Trenutno je svih 7 "prljavijih mjesta od vašeg zahoda", a mi zapravo bilježimo porast broja slučajeva astme. Zauvijek moram svojoj djevojci reći rizike od saniranja svugdje - čitav ih je raspon prekomjerno koristiti ... Zapravo se osjećam sigurnije u svoj imunološki sustav nego u njezin zbog količine klica kojima sam bio izložen (bosi u vrtu, izbjegavajući deterdžente).
@Tim - apsolutno. Da je ovo pitanje drugačije uokvireno, uključio bih: "vrt, posjedujte psa, posjetite farmu mliječnih proizvoda ..." Neke "klice" su vrlo dobre za nas. :-)
Pokušajte izbjegavati navoditi tuđi odgovor kao svoj primarni odgovor. Za primjere i upute kako napisati bolji odgovor pogledajte ovdje: http://meta.health.stackexchange.com/questions/211/what-to-do-when-a-question-is-precisely-answered-by- a-wikipedia-page-or-section / 212? noredirect = 1 # comment2196_212
#2
+1
Sun
2016-10-20 10:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slažem se da su ljudi prepisali propisane antibiotike. Mislim da bi liječnici trebali biti više znanstveni. Uzmite kulturu i pričekajte tri dana da osjetljivost naraste (ako postoji). Tada i tek tada prepišite najbolji antibiotik.

Ipak, stvarni problem za mene je upotreba antibiotika u stočarstvu za poticanje rasta više nego kao profilaktičko sredstvo. Jedno istraživanje u Arizoni uzelo je uzorke bakterija iz piletine, puretine i svinjetine iz lokalnih supermarketa. Sekvencirali su bakterijsku DNA i usporedili ih s bakterijskim sojevima hospitaliziranih pacijenata. Mnogo je podudarnosti koje sugeriraju da nepropisno rukovanje mesom može proširiti bakterije otporne na antibiotike koje su rezultat prekomjerne upotrebe u tamošnjoj mesnoj industriji.

Izvor: http: /: www.pbs.org/wgbh/frontline/film/ poteškoće s antibioticima / transkript /Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...