Pitanje:
Nos me jako pritišće
Tim
2015-04-05 00:10:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad pritisnem nos, prelazi iz virenja za 2,5 cm na samo 0,5 cm:

enter image description here

Zašto je to i treba li se brinuti oko? (Imam 12 godina u slučaju da je to bitno)

Je li to vaše dijete na slici?
@Pacerier moja sestra :)
Jedan odgovor:
#1
+14
anongoodnurse
2015-04-05 23:03:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaš je nos impresivno stisljiv! Međutim, ako nemate drugih problema, u tome nema ništa loše.

Mladi ste i imate manje kostiju i više hrskavice u nosu u odnosu na veličinu nego što imaju odrasli. Ako nađete i pritisnete nos druge djece vaše dobi, a zatim to učinite s odraslima, primijetit ćete značajnu razliku između odraslih i djece, iako se neće svi dječji nosovi izravnati koliko i vaši.

Iako su nosovi različiti, na ovoj slici možete vidjeti ženu i malo dijete. Duljina im je nosa prilično različita. Bebina bi bila vrlo stisljiva. Žena, ne toliko.

enter image description here

Ovo je nos mlade žene s označenim temeljnim strukturama. Pregradna hrskavica, od vrha, gotovo do dna, između nosnica i dvije gornje bočne nosne hrskavice spajaju se zajedno i do nosne kosti. (Donje nosne hrskavice ne stapaju se, pa vrh nosa uvijek ostaje vrlo fleksibilan. Vaše donje nosne hrskavice čine veći dio vašeg nosa nego njezin, tako da je veći dio nosa fleksibilan.)

Nos će vam se saviti, ovisno o tome koliko je duga nosna kost - kod nekih je duži nego kod drugih, a kod odraslih je duži od djece. Vaša nosna kost - stvarno tvrdi dio koji se izbacuje između vaših obrva - možda je kratka i čini nos stisljivijim.

enter image description here

Rekao sam na početku "ako nemate drugih problema ". Kažiprst stavite na gornju usnu i pritisnite dovoljno snažno da osjetite zube i desni. Sada pomaknite cijeli prst prema stupcu (razdvaja dvije nosnice s vanjske strane.) Jeste li osjetili tvrdu kost iznad usne (to je neka vrsta trokuta u obliku baze s osnovom - na usni - šire od vrha (koji se spaja) s pregradnom hrskavicom.) Ako tamo nemate kosti, zamolite svog liječnika da vam pregleda nos za svaki slučaj.

Kongenitalne anomalije nosa vrlo su rijetke i javljaju se u 1/20 000 na 1/40 000 novorođenčadi, pa je vrlo malo vjerojatno da je imate. Većinu vremena povezani su s drugim problemima lica, na primjer malom bradom (vidim tvoju, i u redu je). Ako možete normalno disati na nos, a jedini trik koji možete učiniti s tijelom je poravnati nos (sjajan trik za zabavu!), Sasvim ste u redu.

Izolirani urođeni djelomična odsutnost lijeve donje bočne nosne hrskavice: prikaz slučaja
Kongenitalne malformacije nosa

Ovdje sam mislio da je to glupo pitanje .... To je bio sjajan odgovor, a vi ste dokazali da uvijek postoji prilika za obrazovanje. Čini se da nešto nedostaje u drugom do posljednjem odlomku, "Ako imate ..."?
@Susan, Čak i ako nema odgovora, zašto je ovo glupo pitanje?
@Pacerier Namjeravao sam naznačiti da mi je odgovor ne-medicinske sestre dokazao da nisam u pravu u vezi s tim. Ali ako želite da objasnim svoj početni dojam .... vjerojatno zato što se činio kao normalna fiziološka varijanta koja nije osobito relevantna za zdravlje i ne zahtijeva objašnjenje. Ispostavilo se da je zaista trebalo nešto objasniti, pa sam pogriješio. Događa se. :-)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...