Pitanje:
Postoje li dokazani prirodni tretmani za ubijanje bakterija koje uzrokuju akne?
AYX.CLDR
2015-04-01 06:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pitam za prirodne mogućnosti koje posebno ubijaju bakterije u aknama. Te bi mogućnosti trebale biti zamjenjive s konvencionalnim antibioticima. Lijekovi poput lokalnih retinoida ne daju odgovor na ovo pitanje, iako pomažu u smanjenju akni, ne ubijaju izravno bakterije:

[Izvor:] Lokalni retinoidi djelujte tako da odčepite začepljene pore, dopuštajući drugim lokalnim lijekovima kao što su antibiotici da uđu u vlasi kose i bore se protiv osnovne infekcije.

Molimo izuzmite kontroverzne lijekove
(npr. benzil peroksid, za koji se tvrdi da promovira rak).

Fusnota: Pitam ovo jer lokalni antibiotici uzrokuju rezistenciju na antibiotike.

Kako nešto što ubija bakterije može zamijeniti antibiotike, to je definicija antibiotika ...
Dva odgovori:
Lucky
2015-06-03 07:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije nego što odgovorim, moram reći da se ne slažem s nekoliko tvrdnji navedenih / impliciranih u vašem pitanju:

  • antibiotici ili bilo koji drugi tretman ne može se jednostavno zamijeniti drugim; moraju se uzeti u obzir mnogi čimbenici, kao što su vrsta i težina akni, mikroorganizmi (bakterije) koji uzrokuju problem i mnogi drugi

  • lokalna uporaba antibiotika definitivno ne uzrokuje rezistenciju na antibiotike samo po sebi , ali " neprimjerena upotreba antimikrobnih lijekova, uključujući u stočarstvu, favorizira pojavu i odabir rezistentnih sojeva i slabu infekciju prakse prevencije i suzbijanja pridonose daljnjoj pojavi i širenju antimikrobne rezistencije. " ( TKO)

Što se tiče nuspojava i potencijalnih rizika određenih terapijskih mogućnosti - nitko ne može apsolutno jamčiti da se predviđa svaki mogući ishod, ali ako postoje dokazi da potencijalni rizici premašuju koristi, regulatornu agenciju supstanca / proizvod neće odobriti.


To je rečeno, postoje prirodne (biljne) terapijske mogućnosti za akne . Jedan od njih je:

Ulje čajevca

Melaleuca alternifolia (Maiden and Betch) Cheel, Myrtaceae aetheroleum

Prema EMeA-inoj biljnoj monografiji jedna od terapijskih indikacija je:

Indikacija 2

Tradicionalni biljni lijek za liječenje malih čirevi (furuncles i blage akne)

Oblik u kojem se koristi:

Biljni pripravak u tekućim i polukružnim doznim oblicima za kožu ( indikacija 1-3)

Isti dokument sadrži mjere predostrožnosti, nuspojave, kontraindikacije, doziranje itd.

Potvrđena je antimikrobna aktivnost ulja čajevca (TTO):

  • in vitro u raznim studijama

Budući da vas zanima rezistencija na antibiotike, ovaj bi vam dio mogao biti najzanimljiviji :

Aktivnost TTO-a protiv bakterija otpornih na antibiotike privukla je popriličan interes, a zasad je najviše pažnje posvećeno meticilin-rezistentnom Staphylococcus aureus (MRSA). Budući da se prvi puta pretpostavila mogućnost korištenja TTO protiv MRSA (153), nekoliko je skupina procijenilo aktivnost TTO protiv MRSA, počevši od Carson i sur. (31), koji je ispitivao 64 izolata MRSA iz Australije i Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući 33 izolata otporna na mupirocin. MIC i minimalne baktericidne koncentracije (MBC) za australske izolate iznosile su 0,25%, odnosno 0,5%, dok su one za izolate Ujedinjenog Kraljevstva iznosile 0,312%, odnosno 0,625%. Naknadna izvješća o osjetljivosti MRSA na TTO također nisu pokazala velike razlike u odnosu na organizme osjetljive na antibiotike (39, 58, 68, 106, 115).

od: Ulje Melaleuca alternifolia (čajevca): pregled antimikrobnih i drugih ljekovitih svojstava CF Carson, 1 KA Hammer, 1 i TV Riley1,2, *, Clin Microbiol Rev. 2006, siječanj; 19 (1): 50–62.

  • in vivo - klinička učinkovitost u barem jednoj studiji

Istim izvor:

Jedna od prvih rigoroznih kliničkih studija procijenila je učinkovitost 5% TTO u liječenju akni uspoređujući je s 5% benzoil peroksidom (BP) (14). Studija je otkrila da su oba tretmana smanjila broj upaljenih lezija, iako je BP imao znatno bolje rezultate od TTO. BP skupina pokazala je znatno manje masnoće od TTO skupine, dok je TTO skupina pokazala znatno manje ljuštenja, pruritisa i suhoće. Značajno manje ukupnih nuspojava zabilježila je skupina TTO (27 od 61 bolesnika) nego skupina BP (50 od 63 pacijenta).

Hoće li učinak biti baktericidan (ubijanje bakterija) ili bakteriostatski (zaustavljanje njihovog razmnožavanja) ovisi o koncentraciji:

TTO je većinom baktericidne prirode, iako može biti bakteriostatski u nižim koncentracijama.

Mike Pennington
2015-04-01 07:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pitam za prirodne mogućnosti samo za ubijanje bakterija u aknama; ove bi opcije trebale zamijeniti samo antibiotike.

Koristite sirovi, organski, nefiltrirani i nepasterizirani jabučni ocat, ali ga razrijedite (4 dijela vode, 1 dio octa, to je 1/4 šalice octa u 1 šalici vode) Napomena 1 .

Sad ga nanesite krpom ili vatom na lice; to:

Loše strane: Miriše do neba dok se ne osuši ili je ne isperete, ali ako to radite noću, nikoga osim vašeg supružnika neće biti briga. Ispiranje je sigurno nakon otprilike pet minuta.


Napomena 1 Kemijske opekline možete dobiti od nerazrijeđenog jabučnog octa, pa budite sigurni da ga razrijedi. Također bi neki ljudi s ekstra osjetljivom kožom mogli na to reagirati, pa ga svakako testirajte na malom području lica (na primjer ispod brade). Ako imate reakciju, možete je pokušati više razrijediti.

Postoje li znanstveni dokazi za vaše tvrdnje? Dok je vaš [prvi] (http://www.webmd.com/diet/apple-cider-vinegar-and-health?page=1) i [drugi] (http://en.wikipedia.org/wiki/Vinegar # Antimikrobni_i medicinski) referentni razgovor o jabučnom octu, ne spominju akne. Vaša [treća] (http://www.cosmeticsandtoiletries.com/formulating/category/skincare/premium-Keratolytic-Treatments-for-Acne-A-Review-208733901.html) i [četvrta] (http: // en. wikipedia.org/wiki/Sebaceous_gland#Acne) referenca se bavi aknama, ali ne spominju jabučni ocat.
Također, zašto mora biti "sirovo, organsko, nefiltrirano i nepasterizirano"?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...