Pitanje:
Koje je orašaste plodove najbolje prigristi za dijetu bogatu vlaknima?
Jez
2015-04-03 15:32:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam održavati prehranu bogatu vlaknima i razumijem da je redovito grickanje orašastih plodova dobar način za to. Trenutno sklonim grickanju brazilskih orašastih plodova, indijskih oraščića, badema, lješnjaka i orašastih plodova. Imaju li neki orašasti plodovi veći postotak vlakana od drugih? Koji su najbolji za prehranu bogatu vlaknima?

"najbolje" je subjektivno, ovo bi se pitanje poboljšalo ako biste napisali neke kriterije za ocjenjivanje različitih orašastih plodova (najveći postotak vlakana, omjer vlakana i kalorija itd.)
Dva odgovori:
#1
+10
Nate Barbettini
2015-04-03 18:52:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Orašasti plodovi i mahunarke izvrstan su izvor vlakana. 1 2 Ako tražite najveći sadržaj vlakana, evo najboljih kandidata rangiranih prema ukupnim gramima vlakana (netopivih i topljivih) po unci 3 :

Bademi : 2 g / oz

Leća (sušena): 1,95 g / oz

Pinjoli : 1,8 g / oz

Pistacije : 1,7 g / oz

Kikiriki : 1,7 g / oz

Grah (lima, bubreg, soja itd.) 1,2 - 1,7 g / oz

Pecans : 1 g / oz

Orasi : 0,7 g / oz

Proizvod "miješani orašasti plod" koji uključuje bademe, kikiriki, orahe i orahe bio bi sjajan način za dobivanje asortimana oraha s najviše vlakana (plus puno drugih izvrsnih hranjivih sastojaka i zdravih masti).

Žitarice poput amaranta i ječma također su dobri izvori, kao i sjemenke suncokreta. Mnogo voća (jabuke, kruške, kokos, orah, banane, jagode, maline) također su bogate vlaknima.

#2
+7
JohnP
2015-04-03 20:23:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je već istaknuto, orašasti plodovi i mahunarke čine vrlo dobre grickalice. Moj jedini oprez s orašastim plodovima je da su i vrlo kalorično gusti, tako da ćete za zasitni dodatak dodati više kalorija nego što biste željeli. Možete ih kombinirati s voćem, jogurtom ili drugom sličnom hranom kako biste napravili zdrav međuobrok koji nije toliko kaloričan po obroku.

Ako želite održavati prehranu bogatu vlaknima, postoji mnogo alternativa koje možete ih miješati ili kao grickalice ili kao fokus obroka:

Za usporedbu, 1 šalica badema ima 11 grama vlakana, 526 kalorija.

  • Maline - 8 grama po šalici, 65 kalorija.
  • Avokado - (1/2 avokada) - 7 grama, 160 kalorija
  • Kupine - isto kao i maline
  • Kruške - 4 grama , 80 kalorija po šalici.
  • Split grašak - 16 grama po šalici (kuhani), 231 kalorija

Ostale stvari koje možete učiniti uključuju:

  • Dodajte žlicu mljevenog lanenog sjemena smoothiejima ili sličnim - gotovo 4 grama vlakana i oko 30 kalorija. (Također dodaje Omega-3 masne kiseline)
  • Chia sjemenke - 5,5 grama po žlici, 65 kalorija

https://fullplateliving.org/high- hrana za vlakna / popis

http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/high-fiber-foods / art-20050948

https://en.wikipedia.org/wiki/Flax#Flax_seedsOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...