Pitanje:
Je li u redu grickati slane orašaste plodove za prehranu bogatu vlaknima?
Jez
2015-04-07 03:14:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volim grickati orašaste plodove kao dio osiguravanja prehrane bogate vlaknima, ali više volim okus slanih orašastih plodova od nesoljenih. Hoće li mi jesti slane orašaste plodove uzrokovati značajnu dehidraciju ili druge zdravstvene probleme? Je li vjerojatno da ću uzrokovati previsok dnevni unos soli? Ili je u osnovi u redu?

Koliko vježbate / znojite se? I to čini razliku. Također bih preporučio da prođete kroz neke razotkrivajuće zapise mitova na preporukama s niskim udjelom natrija.
Jedan odgovor:
#1
+5
Dave Liu
2015-04-07 04:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao i većinu hrane, sol treba jesti umjereno. Tvoje tijelo treba sol, ali dobra ideja bila bi pokušati smanjiti sol iz nekih drugih dijelova prehrane. Na primjer, uzmite neslani krumpir ili nema kečapa. Provjerite preporučenu dnevnu vrijednost za procjenu količine soli koju unosite. Nadalje (zahvaljujući Carey Gregory na tome što je na to ukazala), pitka voda možda NIJE najbolja ideja za nadoknađivanje unosa natrija. Prema dijetetičarki Monici Reinagel (s veze LiveStrong),

"pijenje dodatne količine vode nakon obroka s visokim udjelom natrija može pomoći u izbacivanju dijela natrija iz tijela, a može se riješiti i nekih zadržana voda za smanjenje nadutosti ...

Međutim, samo pijenje više vode nije rješenje za dugotrajnu prehranu s visokim udjelom natrija , kaže Reinagel. Povećani volumen krvi koji nastaje zadržavanjem vašeg tijela na prekomjernoj vodi je ono što povisuje vaš krvni tlak .

Dakle, ovisno o ostatku vaše prehrane , mogli biste sami prosuditi jesu li slani orašasti orašasti plodovi u redu ili bi možda bilo neslano.

Ako slučajno imate dijetu s visokim udjelom natrija i ne sviđa vam se okus neslanih orašastih plodova, biti dobro vrijeme za traženje alternativnih izvora vlakana.

http://www.health.harvard.edu/newsletter_article/salt-and-your-health

https://en.wikipedia.org/wiki/Hygroscopy

http : //jap.physiology.org/content/65/1/332.short

http://www.livestrong.com/article/529042-does-drinking- ispiranje vode natrijem u tijelo /

Zanimljivo Pročitajte ako želite znati više o uklanjanju natrija iz tijela-

ncbi .nlm.nih.gov: Brzina znoja i gubitak natrija tijekom rada u vrućini

Sol je visoko higroskopna, pa se čini vjerojatnim da će visok unos natrija i visokog unosa vode uglavnom rezultirati velikim zadržavanjem vode i povećanjem BP-a koji će s njom ići. Mislim da nije lako isprati sol pijenjem više.
@CareyGregory Hvala što ste mi skrenuli pažnju na ovo. Potpuno ste u pravu. Nadalje, ovdje nisam imao referenci, što je VRLO loše jer toplo potičemo pozivanje na izvore za informacije.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...