Pitanje:
Prirodni načini za zaustavljanje / odgađanje gubitka kose?
Shimmy Weitzhandler
2015-04-01 15:32:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam 28 godina, muško, a kosa iznad čela počela mi je opadati prije otprilike 2 godine i vlasište mi napokon počinje sjajiti.

Vjerujem da je to povezano s genetikom itd. ali ipak, postoje li prirodni načini da se to spriječi ili odgodi?

Prirodnim putem, mislite na to da ne uključujete transplantaciju kose?
Ne, mislim ne na umjetne lijekove. Mislim na nešto poput jesti crveno meso i piti šalicu crnog vina svake večeri, a kosa na tjemenu vratit će se na neku baku ...
Ovdje može biti korisna identifikacija muškog / ženskog spola.
Dva odgovori:
kenorb
2015-04-04 19:09:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako zaustaviti ili odgoditi gubitak kose, to uglavnom ovisi o vašem uzroku i postoji mnogo razloga za gubitak kose (alopecija) jer to može biti uzrokovano oksidativnim stresom, alopecijom areata, autoimunim poremećajem, gljivična infekcija, traumatična oštećenja, nedostatak željeza i još mnogo toga, a može se dogoditi bilo gdje i u bilo kojoj dobi.

Općenito hranjivi sastojci i antioksidanti u hrani igraju ključnu ulogu u obrambenom mehanizmu tijela, uključujući rast kose. Antioksidanti pomažu u neutraliziranju određenih slobodnih radikala koji mogu oštetiti ljudske stanice i genetski materijal. Oni u osnovi zaustavljaju reakciju oksidacije.

Antioksidanti

 • Vitamin C & E

  Snažan je antioksidans koji pomaže u održavanju zdrave kose. Pomaže u povećanju cirkulacije i oksigenacije vlasišta.

 • Polifenolski antioksidanti 2005.

  Polifenoli imaju mnogo zdravstvene dobrobiti i njihova antioksidativna svojstva potiču rast kose. Također su fotoprotektivni, radioprotektivni, protuupalni i vrlo antioksidant.

  Vidi također: Antioksidativni učinak polifenola i prirodnih fenola

 • C60 / EVOO (C60 otopljen u ekstra djevičanskom maslinovom ulju)

  C60 / EVOO je snažan antioksidans na unutarstaničnoj razini što rezultira boljim funkcioniranjem mitohondrija.

  Studije 2009. godine pokazale su da nanomaterijali fulerena pojačavaju rast kose:

  U SKH-1 bez dlakavih miševa derivati ​​fulerena koji se daju lokalno ili subdermalno značajno povećavaju rast kose. / p>

  Fulereni su također povećali rast kose na dijelovima ljudske kože koji se održava u kulturi. Ove studije imaju široke implikacije na ona stanja koja dovode do gubitka kose, uključujući alopeciju, kemoterapiju i reakcije na razne kemikalije.

  [...] Izvještavamo da derivati ​​fulerena ubrzavaju rast kosa na miševima i ljudskoj koži. [...]

  Citat Lune US20110003773 patent:

  Korištenje fulerena za pojačavanje i poticanje rasta kose

  Otkriveno je da fulereni mogu potaknuti rast kose , obnoviti rast kose u područjima gubitka kose i potaknuti stvaranje novi folikuli dlake.

  Dr. Moussa je proučavao učinke C60 na životinje tijekom 18 godina i tvrdi da je C60 u maslinovom ulju siguran i antitoksičan (nema učinke na toksičnost).

  Citat iz jednog istraživač koji je uzimao / uzimao C60-EVOO oralno / lokalno više od 3 godine:

  Obnavljanje dlaka koje je ispunilo flaster na leđima koji se stanjivao trideset godina i bio gol na mjestu velikom otprilike kao moj dlan. (Norwood 4 straga i 1,5 sprijeda).

  Sad sam vidio daljnje poboljšanje nanošenjem male količine otopljene u 91% alkohola za trljanje, nanoseći ga kapaljkom na vlasište. nekoliko dana. Dakle, topikalni tretman može biti bolji od oralnog za ponovni rast kose.

Unknown Coder
2017-03-21 21:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam da su svi različiti, ali kad sam bila puno mlađa, pročitala sam članak o gubitku kose i prodavala se pod stavom da je DHT glavni uzrok. To bi vam mogao biti i razlog jer je taj "sjaj" izravna posljedica masnog sebuma u kojem DHT uspijeva. Sada imam 40 godina s minimalnim gubitkom kose i uvijek sam se usredotočio na korištenje šampona za smanjenje DHT. Dugo sam koristio šampon za smanjenje DHT proizvođača Aveeda, ali može biti pretjerano skup.

Stoga sam istraživao i otkrio da Head & Shoulders imaju iste aktivne sastojke koji također smanjuju DHT. Već nekoliko desetljeća koristim Head & Shoulders i to pripisujem glavnom uzroku mogućnosti pune glave kose s 40 godina.

Ovdje na Health.SE uobičajena je praksa i obvezno ** uvijek ** uključiti provjerljive izvore. Molimo ažurirajte svoj odgovor s njima.
@DMS Osobno smatram da H&S zapravo PROIZVODI perut. Koristim Alpohsyl za koji mislim da koči moj proces gubitka kose.
@Shimmy dobro, to je u redu. Pitanje se nije odnosilo na to kako spriječiti * perut *, već na sprečavanje * gubitka kose *. Osim toga, suho ljuskavo vlasište obično je ono s manje sebuma, koje sadrži DHT. Dakle, malo peruti moglo bi zapravo biti dobra stvar
N = 1 korelacije! = Uzročnost. Imate li izvore koji podupiru vaše tvrdnje?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...