Pitanje:
Ima li teško disanje dok bronhitis ima potencijala za daljnju bolest?
user85190
2015-04-04 11:49:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trenutno vježbam tehniku ​​teškog i brzog disanja koja navodno pojačava imunitet pumpanjem limfe

Pitao sam se s obzirom da imam bronhitis da li bi to trenutno moglo na bilo koji način produbiti bolest?

Ovo je suština, ali duboko sumnjam da bi se disanjem na poseban način borio protiv AIDS-a. Sada znam da pojednostavljujem i vadim kontekst, ali ipak ... +1 u svakom slučaju zbog dovoljno zanimanja da to proguglam
Pa, nisam stručnjak. Barem psihološki pomaže disanje i neko vrijeme pročišćava grlo i nosnu šupljinu. I ja sam po prirodi sumnjičav, i naravno da to ne bi učinilo ništa protiv pravih ubojica ...
Da, dobro je što pitate. Naravno ako ne ošteti, nastavi to raditi. Volio bih da mogu saznati, ali moji Googlovi nisu bili jalovi.
Jedan odgovor:
#1
+8
Rana Prathap
2015-04-15 09:51:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako pogledate čimbenike koji uzrokuju akutno pogoršanje kronične opstruktivne plućne bolesti (poput bronhitisa), vidjet ćete da

  1. uzrok se ne može utvrditi u trećini slučajeva. Oni koji imaju prepoznatljive uzroke mogu biti

  2. Respiratorne infekcije (bakterijske i virusne)

  3. Alergija

  4. Toksini

  5. Nepridržavanje lijekova.

Kad sam pročitao tehniku ​​o kojoj ste govorili, otkrio sam da u toj tehnici nema takvih čimbenika rizika. Međutim, trebali biste poduzeti sljedeće mjere opreza:

  1. Izbjegavajte ovu vježbu kada imate aktivno akutno pogoršanje bolesti. Ubrzano disanje dovodi do propadanja dišnih putova prema Bernoullijevom principu, pa ćete imati više poteškoća s disanjem. Iako vam potencijalno može očistiti dišni put, u to vrijeme je to bolje izbjegavati.

  2. Obavezno sjedite na mjestu s čistim zrakom dok radite ovu vježbu. Ne želite da alergeni, toksini ili čak patogeni u zraku ulaze u vaša pluća kad tako dišete.

  3. Nema izlaganja hladnoći. Izlaganje hladnoći može potaknuti vazovagalni napad i može uzrokovati suženje dišnih putova. To čak može ubrzati akutni napad. Dakle, veliko ne tome.

  4. Iako se to nimalo ne trudi, važno je da se stalno nadgledate. Ako se ne osjećate dobro, odmah prestanite.

Osim toga, općenito se smatra sigurnom praksom raditi vježbe disanja, a ponekad se savjetuju i pacijentima s bronhitisom. Ako slijedite ove mjere predostrožnosti, trebali biste biti dobro.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...