Pitanje:
Ako mislim da mi se madež mijenja, što da radim?
Tom Medley
2015-04-07 15:36:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako mislim da se madež promijenio ili moj partner misli da je primijetio promjenu, što bih trebao učiniti po tom pitanju? Postoji li neki način da sa sigurnošću doznate je li se madež promijenio?

Ima li kosu koja raste? Jeste li već vidjeli liječnika o tome?
Dijagnoza zdravstvenog stanja određene osobe nije za temu [health.se]. Ako ste vi ili netko koga poznajete suočeni sa situacijom opisanom u ovom pitanju, posjetite kvalificiranog liječnika u vašem području.
@Shog9 Malo zaostajem u meta razmišljanjima, je li uopćeno pitanje (vidi uredi) ok?
Za mene je ovo, kao što ste rekli, pitanje "trebali biste posjetiti liječnika" (ili barem nazovite, reći će vam je li potreban posjet). Dakle, dobro ste odgovorili, a istovremeno bi trebalo biti zatvoreno ...
(Mislim na ovaj http://meta.health.stackexchange.com/questions/139/ what-should-we-do-with-questions-where-the-answer-is-clearly-see-a-doctor, iako se o tome još uvijek očito raspravlja)
Nakon pregleda vašeg uređivanja, glasovao sam da ga ostavim zatvorenim. Vaše osnovno pitanje i dalje je "što trebam učiniti", a odgovor je i dalje - "Posjetite liječnika".
Jedan odgovor:
#1
+7
Tom Medley
2015-04-07 15:36:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odmah posjetite liječnika ili dermatologa

Promjena madeža pokazatelj je mogućeg melanoma. Melanom se vrlo brzo širi, a stope smrtnosti brzo rastu ako se ostavi da raste.

Evo nekoliko podataka o tome što treba tražiti i potencijalnim pokazateljima melanoma (UK NHS) .

Melanomi se obično pojavljuju kao tamno, brzo rastuće mjesto gdje ga prije nije bilo ili kao već postojeći madež koji mijenja veličinu, oblik ili boju i krvari, svrbi ili pocrveni.

Specijalist će moći postaviti dijagnozu i savjetovati vas o budućim provjerama. Ako misle da bi to mogao biti melanom, uklonit će madež i izvršiti biopsiju.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...