Pitanje:
Kakve učinke alkohol ima na maloljetnu djecu?
michaelpri
2015-04-06 06:43:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U većini zemalja postoji zakonska dob za piće: 21 godina u SAD-u, 18 godina u većini europskih zemalja. Uvijek su mi govorili da postoji zakonska dob za pijenje jer alkohol štetno djeluje na maloljetne ljude. Nikad mi nisu rekli koji su to štetni učinci. Također sam ponekad ispitivao je li to istina ili ne.

Ima li alkohol štetnih učinaka na maloljetnu (recimo mlađu od 18) djecu? Ako da, kakvi su učinci?

18 je dob za javno pijenje. U mojoj zemlji (UK) i većem dijelu Europe smijete piti od 5 godina u svom domu (iako nitko neće biti uhvaćen za mlađe od toga). Također (zanimljivo) smijete piti javno od 16, * sve dok imate obrok i odraslu osobu *.
SAD ima puno razlika i od države do države što se tiče minimalne dobi sami, s nekim, s obrokom, u rezidenciji itd.
@JohnP u praksi u SAD-u ima puno odstupanja, ali postoji samo jedna minimalna zakonska dob.
@Zaralynda - Federalno, da. Vezana je za financiranje koje države dobivaju za ceste. Ali legalno osobe mlađe od 21 godine mogu piti u određenim situacijama vezanim uz religiju, pristanak roditelja i mjesto boravka. Međutim, još uvijek ne mogu kupiti. Na primjer, Colorado dopušta manju potrošnju uz pristanak roditelja.i prisutnost: http://alcoholpolicy.niaaa.nih.gov/APIS_State_Profile.html?state=CO
Jedan odgovor:
#1
+20
kenorb
2015-04-09 21:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkohol je psihoaktivni lijek koji djeluje kao depresiv središnjeg živčanog sustava.

Pijenje maloljetnika povećava rizik od alkohola u kasnijem životu. Istraživanja pokazuju da se mozak razvija dobro i u dvadesetim godinama, a za to vrijeme nastavlja uspostavljati važne komunikacijske veze i dalje usavršava svoju funkciju, a studije pokazuju da mladi ljudi koji jako piju mogu sebe izložiti riziku zbog niza mogućih zdravstvenih problema.

Ekstremna konzumacija alkohola može uzrokovati gubitak pamćenja, gubitak koordinacije i trovanje alkoholom, u nekim slučajevima može biti kobno.

Zdravstveni rizici povezani s pićem uključuju:

 • moždani učinci,

  Alkohol ometa komunikaciju između živčanih stanica i svih ostalih stanica ograničavajući sposobnost jasnog razmišljanja.

  Prvi alkohol utječe na prednji mozak odgovoran za motoričku koordinaciju i donošenje odluka. Kao drugo, nokautira srednji mozak, tako da gubite kontrolu nad emocijama i imate više šansi za nestanak.

  How alcohol attacks the brain

  Pripisi za slike: The Besmrtni alkoholičar

  Istraživanja su pokazala da životinje hranjene alkoholom tijekom ove kritične razvojne faze i dalje pokazuju dugotrajno oštećenje alkohola kako stare 2002 . Suptilne promjene u mozgu možda je teško otkriti, ali i dalje imaju značajan utjecaj na dugoročno razmišljanje i vještine pamćenja. NIH

 • učinci na jetru,

  Svaki put kad popijete, jetra je mora filtrirati iz krvi i puno alkohola u kratkom vremenskom razdoblju ( BAC) neće dati dovoljno vremena da tijelo sve to obradi.

  Osim toga, osobe mlađe od 25 godina i žene mogu sporije prerađivati ​​alkohol wiki .

  Povišeni jetreni enzimi, koji ukazuju na određeni stupanj oštećenja jetre, pronađeni su kod nekih adolescenata koji piju alkohol 2001 sup >.

  Mladi koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili imaju pretilost pokazali su povišene jetrene enzime čak i uz samo umjerene razine pijenja 2000 .

 • rast i endokrini učinci,

  Konzumacija alkohola uvelike utječe na endokrini sustav tijela što rezultira promjenama različitih razina hormona koje mogu poremetiti normalan rast.

  Piće alkohol tijekom razdoblja brzog rasta i razvoja u pubertetu može poremetiti kritičnu hormonalnu ravnotežu potrebnu za normalan razvoj organa, mišića i kostiju. Studije na životinjama također pokazuju da konzumacija alkohola tijekom puberteta negativno utječe na sazrijevanje reproduktivnog sustava 2001 .

  Vidi: Alkohol i kortizol na Wikipediji

Izvor: Pijenje maloljetnika u NIAAA

Možete li proširiti ove citate? Ne želimo web mjesto koje je samo točna regurgitacija mjesta koje svatko može pronaći na Googleu. Učinite nešto kako bi se ovaj odgovor istaknuo ili bi mogao riskirati brisanje. Hvala :)
@michaelpri Poboljšani odgovor.
Čini se da postoji problem s jednim od vaših citata: "Istraživanje je pokazalo da su se životinje hranile alkoholom ..." povezuje na anketu e-poštom o "zastojima izazvanim alkoholom među studentima".
@PatrickHoefler Navod je iz [NIH] (http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/AA67/AA67.htm). Dvaput sam provjerio i pozivaju se na istu studiju. Tako da ne znam koga su hranili, životinje ili studente :) Mogla bih ga ukloniti ako bi to pomoglo.
Sumnjam da je izvorna referenca pogrešna. Ako je tako, u idealnom slučaju to bi trebalo ispraviti na stranici NIH. Možda bi stručnjak mogao provjeriti referencu?
Alkohol je također kancerogen za ljude. Prema [ovom članku s Wikipedije] (https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_and_cancer), `3,6% svih slučajeva raka i 3,5% smrtnih slučajeva od raka u svijetu pripisuje se konzumaciji alkohola.`
Wikipedia kao ugledni izvor ... I puno svinjarije. Na primjer, "Iako se naše procjene temelje na pojednostavljenim pretpostavkama" pokazuje koliko je taj papir svinjarija, Garrett.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...