Pitanje:
Da li liječenje CO2 laserom dobro djeluje kod ožiljaka od akni?
user76
2015-04-01 10:08:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekoliko dermatologa kaže da je liječenje CO2 laserom i dalje najbolje rješenje za ožiljke od akni. Pruža li CO2 laserski tretman glatku kožu ili samo ublažava ove ožiljke? Koje su nuspojave ovog liječenja?

Jedan odgovor:
#1
+5
michaelpri
2015-04-01 10:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tretmani CO2 laserom djeluju isparavanjem oštećenih stanica kože. Nakon postupka morat ćete uzimati lijekove za smanjenje oteklina u očima, ali otekline možete ublažiti i podizanjem glave tijekom spavanja. Svrbit ćete 12-72 sata nakon zahvata. Sljedećih tjedan dana vaša će se koža osušiti i oljuštiti. Lice će vam također biti crveno 2-3 mjeseca nakon zahvata. Ostale nuspojave su opekline od lasera, ožiljci i promjene u pigmentaciji kože.

Vrijedi li to?

To može koštati više od 2000 USD, ali čini se da djeluje . Opekotine ili ožiljci od lasera nisu vjerojatni, pa je na vama da odlučite. Ako želite još recenzija, idite ovdje.


WebMD - Laser ResurfacingOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...