Pitanje:
Koji su učinci hiperglikemije
JohnnyElite
2015-08-06 00:53:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj otac je dijabetičar tipa 2. Uvijek je imao lošu prehranu, ali čak i otkad se njegov dijabetes pojavio prije otprilike 20 godina, zapravo mu je stalo samo do prevencije hipoglikemije (niskog šećera u krvi) umjesto hiperglikemije (visokog).

To ima smisla, jer kod niskog šećera u krvi možete vidjeti njegovu nelagodu, pa ga neposredni fizički učinci tjeraju da unosi malo šećera kako bi izbjegao neželjenu razinu šećera u krvi.

Međutim, njegov je stav prema visokom šećeru u krvi vrlo blažen. Jest će što god želi (puno slatkih stvari) i općenito će ubrizgati više inzulina kad je šećer u krvi previsok. Izgledajući da je povišeni šećer u krvi dugoročno štetniji za zdravlje, pa nisam uspio pronaći ništa čime bih mogao uvjeriti oca da smanji svoje šećerne navike. Star je čovjek i, što nije iznenađujuće, dugoročni period ne smatra vrlo važnim.

Koji su negativni učinci uzrokovani kratkom hiperglikemijom (jer će moj otac ubrizgati inzulin kad previsok šećer u krvi)?

Dobro pitanje o važnoj temi. Možete li navesti što mislite pod pojmom "kratkoročni rok"? Trenutni učinci hiperglikemije? Štetni učinci koji će se razviti u roku od mjesec dana, godinu dana ...?
Što je rekao @arkiaamu. Budući da se čini da je obrazloženje vašeg oca da neće živjeti dovoljno dugo da bi dugoročno oštetio materiju, pretpostavljam da trebamo ideju o tome što _he_ smatra kratkoročnim.
to je dobra stvar, sve od dana povišenog šećera u krvi do nekoliko mjeseci. čak i godinu dana. poanta je u tome da ga ne mogu uvjeriti pričama o dugotrajnom (tj. bilo čemu što bi moglo potrajati nekoliko godina) oštećenju njegovog tijela. ne ide.
Jedan odgovor:
Philip Marais
2019-03-17 12:06:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napisao sam nekoliko postova na blogu o ovoj temi, na koje ću podijeliti veze na temu. U najkraćem mogućem odgovoru, ovo je moje razmišljanje.

Povišena glukoza u krvi, hiperglikemija izuzetno je loša za razne organe i šteta se s vremenom može akumulirati. Slobodna glukoza u krvi može se vezati za pozitivno punjenje aminokiselina na proteinima. To uključuje proteine ​​u krvi (poput hemoglobina i albumina) proteine ​​u bubrezima, očima, arterijama itd. Zove se glikacija i akumulira se tijekom vremena, pridonoseći onome što se naziva metaboličkom bolešću i svim rizicima i komplikacijama povezanim s dijabetičar tipa II. ( Starenje unaprijed)

Glukoza se također veže za čestice kolesterola u krvi, posebno za LDL, takozvani "loši kolesterol" i mijenja njihov karakter da bi postao izuzetno štetno za vaše arterije i povećava rizik od srčanog udara za 7 puta. ( Bolesti srca, šećer i zasićene masti)

Ukratko, hiperglikemija je bez ikakve sumnje jedna od najopasnijih neliječenih kroničnih situacija za vaše tijelo.

Što se tiče blaženoga odnosa vašeg oca prema hiperglikemiji, on je zaista vrlo loš. Dijabetes tipa II tek je nakupljanje dugotrajnih oštećenja uzrokovanih neliječenom hiperglikemijom. Dijabetes je kada se vaše tijelo više ne može nositi sa teretom šećera i do tada će se katastrofalni učinci koje šećer ima na vaše tijelo ubrzati više puta. Ovo kako dijabetičari završavaju s bolestima bubrega, masnom jetrom, gubitkom vida, amputacijama stopala itd., Srčanim udarima, moždanim udarima itd.

Znanstveno razmišljanje o tome kako naša moderna prehrana uzrokuje dijabetes tipa II, stvarno se mijenja brzo. Dijabetes tipa II više se ne smatra kroničnom i terminalnom bolešću.



Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...