Pitanje:
Sadrži li čovjekov pre-ejakulat spermu?
Christian
2015-10-20 17:58:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BeforePlay piše u 8 mitova o prevenciji trudnoće: uhapšeni:

tu je i predejakulat zbog kojeg treba brinuti, koji doista sadrži sperme i može dovesti do trudnoće

KinseyConfidential piše u Q&A: Možete li zatrudnjeti od pre-sperme?:

Odgojitelji za seksualnost i zdravlje često upozoravaju pojedince da u pre-ejakulatu može biti spermija, što može prouzročiti trudnoću.

Teoretski je to točno, jer možda ima sperme koja je još uvijek „ preostalo ”u mokraćnu cijev od prethodne ejakulacije ranije tog dana ili ranije u toj istoj seksualnoj sesiji (bilo zbog masturbacije ili seksualne aktivnosti s partnerom). Prema tome, ako su spermiji "ostali" u mokraćovodu, a zatim Cowperove žlijezde muškarca oslobađaju tekućinu prije ejakulacije i ona dolazi do vrha penisa tijekom uzbuđenja, tada postoji šansa da bi se u toj tekućini mogao nositi neki spermij i uđite u tijelo njegovog partnera ako imaju odnos bez kondoma.

Je li opis koji sperma ne sadrži prirodno u pretkomu, ali može biti sadržan u njoj samo kad postoji je li nedavna ejakulacija bila točna ili je također sadržana prirodno?

Dva odgovori:
Gibado
2015-10-21 20:31:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sperma prirodno ne postoji u pretkomu, jer se spermija oslobađa na mjestu ejakulacije. Međutim, oba članaka na kojima ste na web mjestu točni su jer bi već postojeća sperma koja se već nalazi u mokraćovodu mogla otputovati s prekomjernom cumom.

Citat iz Teen Clinic o pre-ejakulatu

Iako pre-ejakulat ne sadrži spermu kad se proizvede, može pokupiti ostatke sperme u mokraćnoj cijevi. To znači da pre-ejakulat može sadržavati spermu kad napusti tijelo, što stvara rizik za trudnoću.

AmericanPregnancy.org također spominje istu stvar.

Jedan higijenski savjet za koji sam čuo da mu pomaže u tome jest da muškarac mokrite nakon seksa kako biste očistili uretru od sperme i kao preventivna mjera protiv spolno prenosivih bolesti.

Osnovni liječnici također spominju da

Možete pomoći u prevenciji UTI-a ako: Urinirajte ubrzo nakon seksa.

Zašto vjerujete u ono što vjerujete? Gdje su vaši dokazi?
Imajte na umu da ovo mjesto (za razliku od mnogih na SE) zahtijeva [izvore koji podržavaju odgovore] (http://meta.health.stackexchange.com/questions/283/). Molimo pogledajte [obilazak web mjesta] (http://health.stackexchange.com/tour) i [odjeljke pomoći] (http://health.stackexchange.com/help) za više informacija o Health.SE.
Hvala vam što ste me obavijestili, dodat ću barem 1 izvor podrške.
Nisam imao dovoljno bodova da dodam vezu za [Core Physicians] (http://www.corephysicians.org/news-and-health-library/health-library/urinary-system/urin5365/) pa sam dodajući to ovdje. Nadam se da će to netko drugi ili ja kasnije moći urediti u svom odgovoru.
Ova web stranica UN-a kaže da mokrenje nakon seksa ne smanjuje rizik od spolno prenosivih bolesti. http://www.un.org/popin/popis/journals/network/network163/astd163.html
Chizoba Michael
2017-03-07 13:01:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pre-ejakulat ili precum je predteklina koju muškarac ispušta tijekom spolnog odnosa. Ova je tekućina popularna i pod nazivom predsemenska tekućina.

Ova tekućina sadrži spermatozoide, ali ne toliko . Ali ova spermatozoida dovoljna je da djevojčica ili žena zatrudne. Djevojke s visokom stopom plodnosti mogu zatrudnjeti od prekuma.

Dobrodošli u zdravlje SE :-). Sjajno je što ste u svoj odgovor naveli referencu, ali postoje pouzdaniji izvori. Možete pogledati [ovaj meta post] (http://meta.health.stackexchange.com/questions/112/what-are-reliable-sources) kako biste pronašli neke ideje gdje ih pronaći. Hvala!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...