Pitanje:
Je li pojačano pranje ruku tijekom zaključavanja koronavirusa pomoglo smanjiti prijenos uobičajene prehlade i drugih virusa?
Dragonel
2020-06-30 00:19:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedna od glavnih preventivnih mjera za koronavirus koji se trenutno preporučuje je standardno pranje ruku sapunom i vodom najmanje 20 sekundi.

Anegdotalno je da su barem ljudi znatno povećali pranje ruku iako ja nisam Pronašli smo studiju koja daje potvrđene brojeve. S obzirom na to da se ova vrsta pranja ruku stoljećima preporučuje za smanjenje prenošenja prehlade i drugih virusa, je li primijećeno smanjenje broja drugih zabilježenih infekcija ili prijenosa onih bolesti za koje je poznato da ih sprječavaju?

Nije specifično za pranje ruku, ali općenito, pogledajte ovo Pitanje na biologiji.SE: https://biology.stackexchange.com/questions/94024/are-the-social-distancing-measures-implemented-against-sars-cov -2-također-suppressi
@BryanKrause - Razmišljao sam o tome kao o zdravstvenoj temi, ali nisam mislio provjeriti biologiju. To je dobar ulov.
Jedan odgovor:
Kate Gregory
2020-06-30 02:49:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne znam je li to samo pranje ruku, ali Australija izvještava o značajnom smanjenju gripe ove sezone:

Slijedi visok početak međusezonskog razdoblja 2020. godine, trenutno su aktivnosti gripe i gripe sličnih bolesti (ILI) niže od prosjeka u svim sustavima za ovo doba godine. Na nacionalnoj razini, obavijesti o laboratorijski potvrđenoj gripi znatno su se smanjile od sredine ožujka i ostaju niske.

U detaljnom PDF-u za svibanj, koji je povezan s prve gornje veze, ali je sada su nestali, kažu:

Tumačenje podataka o aktivnosti gripe 2020. trebalo bi uzeti u obzir, ali nisu ograničeni na, utjecaj mjera socijalnog udaljavanja, vjerojatne promjene u zdravstvenom ponašanju zajednice, uključujući pristup alternativnim tokovima zdravstvenih usluga specifičnih za akutnu respiratornu infekciju i usmjereno testiranje na aktivnosti odgovora na COVID-19. Trenutne mjere javnog zdravstva povezane s COVID-19 i pridržavanje poruka javnog zdravstva od strane zajednice također će vjerojatno utjecati na prijenos akutnih respiratornih infekcija, uključujući gripu. 

I pružite puno grafikona. Mislim da je ovaj najupečatljiviji:

enter image description here

Detaljni PDF "druga polovica lipnja" nalazi se ovdje, ali može nestati. Budući čitatelji trebali bi prijeći na prvu vezu i potražiti poveznice pod naslovom Cijelo izvješće.

Impresivan graf! Nisam zdravstveni djelatnik, ali teoretiziram na sljedeći način: Možda pacijenti s gripom ostaju kod kuće umjesto da posjete svog liječnika, a možda je to još jedan dio razloga zašto su slučajevi gripe potvrđeni u laboratoriju tako niski tijekom pandemije COVID.
Vjerujem da to izvješće podrazumijeva pod "vjerojatnim promjenama u ponašanju zajednice u potrazi za zdravljem"
Pitam se koliko slučajeva gripe dijagnosticira (profesionalno ili samo pacijent) kao Covid - posebno onima s blagim simptomima koji ne idu u bolnicu, pa čak ni kod svog liječnika, pa zapravo nisu testirani na gripu. Bilo bi zanimljivo vidjeti stvarni broj testova na gripu i u odnosu na prethodne godine, ali to ne vidim na brzinu na prvoj poveznici. Druga veza je prekinuta.
@Dragonel očito zamjenjuju PDF svakih nekoliko tjedana i odvoze stari. Trenutno ćete ga pronaći na https://www1.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/cda-surveil-ozflu-flucurr.htm/$File/flu-06-2020.pdf a slika 9 je još impresivnija od slike u mom postu.
Ako je netko zainteresiran, najnovija (i ranija) izvješća možete pronaći počevši od https://www1.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/cda-ozflu-2020.htm


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...