Pitanje:
Uvijek sam mislio da je disanje na usta šala
user27343
2018-12-27 08:18:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nakon gledanja emisija poput Stranger Things , samo sam pretpostavio da je pojam disanja za usta šala ( https://www.youtube.com/watch?v=opUP0Nag9pQ ). No, nakon malo istraživanja, čini se da je to legitiman medicinski problem koji može negativno utjecati na razvoj kostiju lica ( Basheer i sur. 2014).

Je li ikad previše kasno za razvijanje pravilnih navika pozicioniranja jezika kasnije u životu? Može li se kostur odrasle osobe i dalje mijenjati i mijenjati s vremenom ili je to moguće samo tijekom djetinjstva?

Reference

Basheer, B., Hegde, KS, Bhat, SS, Umar, D. , & Baroudi, K. (2014). Utjecaj disanja na usta na dentofacijalni rast djece: cefalometrijska studija. Časopis za međunarodno oralno zdravlje: JIOH, 6 (6), 50. PMCID: PMC4295456 PMID: 25628484

Možete li objasniti svoje pitanje bez pribjegavanja televizijskoj seriji? Nemam pojma što pitaš.
@user27343 - za buduće informacije. savjetuje se da kada govorite o provedenom istraživanju navedete poveznice na ono što ste pronašli. Pomogao sam vam s ovim pitanjem davanjem jedne poveznice. Ako ovo nije baš ono na što mislite, slobodno ga možete promijeniti u ispravnu referencu.
Hvala vam, na to mislim.
Jedan odgovor:
Jan
2018-12-27 16:35:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne samo kod odraslih, čak i kod djece, ako se prekasno liječe, promjene kostiju mogu biti nepovratne - možda se neće prirodno preoblikovati.

Članak povezan s vašim pitanjem: Utjecaj disanja na usta na dentofacijalnom rastu djece: Kefalometrijska studija (PubMed, 2014.) kaže:

Budući da je začepljenje gornjih dišnih putova prepreka normalnom razvoju dentofacijalnog sustava, djeca koja dišu na usta zaslužuju brzu pozornost prije nego što je rast nastavio nepovratno.

Neki se stomatološki problemi mogu ispraviti pomoću [aparatića za aparate i držače] (https://www.webmd.com/oral-health/guide/braces-and-retainers)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...