Pitanje:
Što je tableta unutar generičkih kapsula omeprazola
WakeDemons3
2016-05-20 06:56:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unutar svake generičke kapsule omeprazola s odgođenim oslobađanjem nalazi se ono što biste očekivali, stotine sitnih granula, ali postoji i cijela tableta. Duguljasta, bijela, obična (bez teksta) tableta. Što je tablet?

enter image description here

Možete li reći koja točno tvrtka postoji i koje točno komponente (omeprazol natrij? magnezij?) postoje? To bi trebalo biti napisano na kutiji.
@user2398029 Imate li dokaze koji to potkrepljuju? Također sam čuo kako ljudi kažu (bez dokaza) da je tableta "magnezij", dok su granule omeprazol.
@Blue_Elephant Ovo je ekvivalentan omeprazol magnezij 20,6 mg
Kad potražim točne riječi koje ste napisali u svom prethodnom komentaru, pronalazim tablete, ali ne i kapsule. Ime proizvođača i dalje bi bilo od velike pomoći. Hvala!
@Lucky Stvarno? Jer to je doslovno prvi rezultat na Googleu. http://www.walmart.com/ip/Equate-Omeprazole-Magnesium-Capsules-20.6mg-42ct/14706053
Walmart nije od velike pomoći. Pokušavao sam pronaći sažetak opisa svojstava određenog lijeka, jer je to dokument koji treba sadržavati informacije koje tražite i može poslužiti kao dokaz koji ste tražili. Od sada imate stvarne ključne riječi koje su vam potrebne, sa svojim vještinama pretraživanja interneta možda možete odgovoriti na svoje pitanje. Sve najbolje!
Nije samo magnezij. Omeprazol magnezij je kemijsko ime, s tim da je omeprazol spoj vezan na magnezijev ion iz razloga što izgleda kao stabilnost formulacije. Dakle, lijek nije omeprazol + magnezij. Na ovoj stranici nalazi se slika kemijske strukture nekoliko odlomaka: http: //www.prilosecotc.com/en-us/hcp/prilosec-otc-dosage Iako, međutim, ne nalazim o čemu se radi ...
It appears to me that these types of packaging in capsule are slow release mechanism. There are differing thickness of coating in the granules each group releases the ingredients at different time.
Slažem se, mora biti zbog težine. Nije sigurno magnezij, jer bi se toliko magnezija obznanilo u mom probavnom traktu. Ugrizla sam ga i nema malo ukusa. To je za težinu.
Dva odgovori:
Don_S
2016-12-08 22:51:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Također sam pokušao potražiti bilo kakve formalne informacije o sadržaju i sastavu proizvoda, ali nisam mogao pronaći ništa, vjerojatno zato što je to generički proizvod koji se prodaje u supermarketu. U svakom slučaju, ovakav sastav (kapsula, pelet i tableta) čini se da tvore mehanizam za "odgođeno oslobađanje" omeprazola, kako je napisano na pakiranju. Omeprazole Magnesium package

Omeprazol je lijek s prilično kratkom polovinom života (0,5-1 sat prema Banci lijekova). To znači da će bez ikakvih intervencija u njegovoj farmakokinetici (apsorpcija, vrijeme eliminacije) početi raditi na smanjenju želučane kiseline prilično brzo - Omeprazol s trenutnim otpuštanjem treba uzeti kratko (oko 30 minuta) prije jela, kako bi se prethodno smanjila želučana kiselina na ili tijekom jela.

Sada, iako je učinak omeprazola u želucu, treba ga zaštititi od kiselog sadržaja želuca, gdje prolazi prije nego što se apsorbira u krv. Nakon prolaska kroz želudac apsorbira se u krv, a zatim dolazi do parijetalnih stanica sluznice želuca i vrši svoj učinak.

Kako bi omeprazol učinio pacijentu prihvatljivijim i uklonio potrebu za uzimanjem samo pola sata prije jela (čime se pacijentu nameću ograničenja i povećava rizik od nepravilne uporabe koja može dovesti do žgaravice), razvijene su formulacije s odgođenim oslobađanjem. Njihova je glavna razlika i prednost u tome što pacijent ne mora uzimati kapsulu samo prije jela - nakon što uzme kapsulu, njezin se sadržaj polako oslobađa u tijelu (sporije od formulacije s trenutnim oslobađanjem) , pružajući tako odgođeni učinak tijekom dana. Zbog toga se omeprazol s odgođenim oslobađanjem smije uzimati samo jednom dnevno (obično ujutro).

Mehanizam odgođenog oslobađanja sastoji se od peleta i tablete. Pelete, budući da su manje, počinju se raspadati i oslobađaju aktivni sastojak Omeprazol prije tablete (ali tek nakon prolaska kroz želudac, jer su enterički obložene kako je gore spomenuto). U međuvremenu se tableta počinje otapati, raspadati i oslobađati aktivni sastojak, ali to se događa sporije. Nakon mnogih proračuna, bilo je moguće formulirati kapsulu i njezin sadržaj na takav način da jedna kapsula pokriva cijeli dan (24 sata). To omogućuje pacijentu da ujutro uzme jednu kapsulu i ponaša se kao i obično, bez brige da će dobiti žgaravicu nakon jela.

Kao što sam rekao na početku, nisam uspio pronaći službenu dokumentaciju za ovaj odgođeni mehanizam puštanje, ali čini se da pitanja potrošača na Walmartovoj web stranici usmjeravaju u tom smjeru (vidi stranicu 7; imajte na umu da ove odgovore najvjerojatnije ne daju profesionalci, već kupci i drugi). Vidi također definiciju br. 2 ovdje, što se čini da se odnosi i na sastav ove kapsule. Q&A from Walmart's website

Dakle, u osnovi su granule i tableta ista stvar. Granule se jednostavno brže otapaju, imaju veću površinu, a tableta se sporije otapa radi duljeg učinka. Hvala na odgovoru prijatelju.
TheChinBurglar
2016-08-23 02:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nismo uspjeli pronaći ništa definitivno o tome što jest, ali monografija koju je odobrila FDA dopušta samo omeprazol kao aktivni sastojak. Dakle, ne može biti ništa što je stvoreno da ima aktivan učinak na tijelo. Također magnezij nigdje nije naveden kao neaktivni sastojak, pa to možemo računati. Ako bih se kladio, rekao bih da su to samo laktoza i punilo (koje je navedeno ispod neaktivnih sastojaka, a u osnovi nema volumena da bi bilo u granulama) kako bi kapsula dobila težinu i pomogla u gutanju / rukovanju. Sa samo granulama kapsula možda neće imati veliku težinu i natjerati potrošače da misle da je prazna ili da se nije pravilno napunila ili da lakše zaglave u grlu.

Granule obložene enteričkom kiselinom definitivno sadrže aktivni lijek prema svakom izvoru Mogla bih pronaći.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...