Pitanje:
Koje su dugoročne nuspojave melatonina?
Franck Dernoncourt
2016-01-14 06:41:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koje su dugoročne nuspojave uzimanja melatonina kao oralnog dodatka?

Nekoliko članaka koje sam pročitao nisu konačni:

http: // www.huffingtonpost.com/2015/03/11/what-is-melatonin-sleep_n_6795220.html

Iako ne možete predozirati melatonin, liječnici nisu sigurni je li oslanjanje na to može negativno utjecati na vas.

http://www.webmd.com/a-to-z-guides/jet-lag-and-melatonin-topic- pregled

Dugotrajne nuspojave melatonina nisu dobro proučene. Ako imate epilepsiju ili uzimate sredstva za razrjeđivanje krvi kao što je kumadin (Warfarin), razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što upotrijebite melatonin.

Koju dozu uzimate? Koliko često ga uzimate? Zašto ga uzimaš? Molimo [uredite] svoje pitanje. Većina zdravih odraslih osoba koje koriste melatonin s trenutnim otpuštanjem ne bi trebale uzimati više od 1 mg odjednom. Što više ičega uzmete, to je veći rizik od nuspojava. Za detalje razgovarajte s liječnikom ili ljekarnikom.
Jedan odgovor:
Praxiteles
2016-04-22 01:33:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U dugotrajnim studijama učinci su bili mješoviti, ali blagi.

U bolesnika na hemodijalizi, nakon otprilike šest mjeseci, čini se da melatonin više nije imao fiziološke učinke, ali se i dalje mogao detektirati na povišenoj razini u uzorcima slinovnice, što sugerira na prilagođeno tijelo.

Dugoročni (šest mjeseci) melatonin kod miševa poboljšano prostorno učenje i pamćenje te također zaštićen od toksičnosti aluminija što sugerira da se rast neurona ili aksona poboljšava dopunu.

Švedski tinejdžeri i djeca s ADHD-om stavljani su na melatonin već nekoliko godina bez poznatih štetnih učinaka.

Samo blagi štetni učinci pronađeni su kod dugotrajne primjene melatonina u ljudi (vrtoglavica, glavobolja, mučnina, pospanost.)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...